Kirjasto

Tekijänoikeuden erikoiskirjasto on Tekijänoikeusinstituutin ylläpitämä kaikille avoin erikoiskirjasto. 

Kirjasto on perustettu vuonna 1987 Teoston yhteyteen, mutta vuodesta 1993 alkaen se on toiminut osana Tekijänoikeusinstituutin toimintaa. Kirjasto sijaitsi pitkään Lauttasaaressa Teoston yhteydessä, mutta vanhan toimitalon purun myötä se muutti Teoston alivuokralaiseksi Kamppiin Urho Kekkosen kadulle keväällä 2014. Muutto nykyiseen osoitteeseen Pitkänsillanranta 3B:hen tapahtui kesällä 2020. 

Tekijänoikeuden erikoiskirjaston kokoelmiin hankitaan keskeinen tekijänoikeusalan kotimainen ja kansainvälinen kirjallisuus. Kirjastopalvelut ovat kaikkien käytettävissä, ja kirjastosta voi kaukolainata teoksia veloituksetta muihin kirjastoihin.

Kirjaston tietokanta täydentyy vähitellen Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen kirjaston aineistolla. Cuporen kirjaston kokoelmaa kehitetään tutkimuskeskuksen tutkijoiden ja tutkimushankkeiden tarpeiden mukaan, ja sen rungon muodostaa Taiteen keskustoimikunnan (nyk. Taiteen edistämiskeskus) vuonna 2012 lahjoittama Kulttuuripolitiikan kirjaston kokoelma.


Aukioloajat

Kirjasto on avoinna sopimuksen mukaan arkipäivisin maanantaista perjantaihin. 

Otathan etukäteen yhteyttä, jos haluat vierailla kirjastossa. Tervetuloa!

Poikkeusaukioloajat

Kirjasto on suljettuna ke 29.5.2024, pe 31.5.2024 sekä 21.6.2024-21.7.2024.


Yhteystiedot

Tekijänoikeuden erikoiskirjasto
Pitkänsillanranta 3B, 6. kerros (Cupore)
00530 HELSINKI
info(at)copyrightsociety.fi
Puh. 040 658 1972


Verkkokirjasto

Voit selata kirjaston kokoelmaa, uusia lainoja ja tehdä varauksia verkkokirjastossamme CUTE Finnassa.

Käyttäjätunnukset verkkokirjastoon saat esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen kirjastossa. Verkkokirjastosta löytyvät mm. kirjaston käyttösäännöt ja uutuusluettelot, sekä hyödyllisiä linkkejä tiedonhakuun.

"Yliopiston kirjastossa tähän on neljänkymmenen ihmisen varausjono. Täällä mä sain sen uusiakin koska ei ollut jonoa"

”Erinomaista palvelua jälleen tekijänoikeuden tietokeskuksen kirjasto. Tieto uutuuksista tulee meiliin, kirjan voi varata helposti ja noutaa nopeasti.”