Kirjasto

Tekijänoikeuden erikoiskirjasto (aikaisemmin Tekijänoikeuden tietokeskus) on Tekijänoikeusinstituutin ylläpitämä kaikille avoin erikoiskirjasto. Kirjasto on perustettu vuonna 1987 Teoston yhteyteen, mutta vuodesta 1993 alkaen se on toiminut osana Tekijänoikeusinstituutin toimintaa.

Kirjasto sijaitsi pitkään Lauttasaaressa Teoston yhteydessä, mutta vanhan toimitalon purun myötä se muutti Teoston alivuokralaiseksi Kamppiin Urho Kekkosen kadulle keväällä 2014. Muutto nykyiseen osoitteeseen Pitkänsillanranta 3B:hen tapahtui kesällä 2020.

Tekijänoikeuden erikoiskirjasto tarjoaa kirjastopalveluja ja tiedonhakupalveluja. Kirjaston kokoelmiin hankitaan keskeinen tekijänoikeusalan kotimainen ja kansainvälinen kirjallisuus. Kirjastosta kaukolainataan muihin kirjastoihin ilman veloitusta. Kirjastopalvelut ovat kaikkien käytettävissä sopimuksen mukaan.

Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen käsikirjaston kokoelma tullaan yhdistämään Tekijänoikeuden erikoiskirjaston kokoelmaan. Cuporen käsikirjasto on tutkimuskeskuksen tutkijoiden ja tutkimushankkeiden tarpeiden mukaan kehitettävä kokoelma. Käsikirjaston rungon muodostaa Taiteen keskustoimikunnan (nyk. Taiteen edistämiskeskus) vuonna 2012 lahjoittama Kulttuuripolitiikan kirjaston kokoelma. Verkkokirjastostamme CUTE Finnasta löytyy tällä hetkellä osa Cuporen käsikirjaston aineistosta.


Aukioloajat

Kirjasto on avoinna arkipäivisin maanantaista perjantaihin.

Otathan etukäteen yhteyttä, jos haluat tulla käymään paikan päällä!


Kirjaston joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat

6.12.2023 Suljettu

21.12.2023-1.2.2024 Suljettu


Yhteystiedot

Tekijänoikeuden erikoiskirjasto
Pitkänsillanranta 3B, 6. kerros
00530 HELSINKI
info(at)copyrightsociety.fi
Puh. 040 658 1972


Verkkokirjasto


https://cute.finna.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

"Yliopiston kirjastossa tähän on neljänkymmenen ihmisen varausjono. Täällä mä sain sen uusiakin koska ei ollut jonoa"

”Erinomaista palvelua jälleen tekijänoikeuden tietokeskuksen kirjasto. Tieto uutuuksista tulee meiliin, kirjan voi varata helposti ja noutaa nopeasti.”