Kirjasto

Tekijänoikeuden erikoiskirjasto (aikaisemmin Tekijänoikeuden tietokeskus) on Tekijänoikeusinstituutin ylläpitämä erikoiskirjasto. Kirjasto on perustettu vuonna 1987 Teoston yhteyteen, mutta vuodesta 1993 alkaen se on toiminut osana Tekijänoikeusinstituutin toimintaa.

Kirjasto sijaitsi pitkään Lauttasaaressa Teoston yhteydessä, mutta vanhan toimitalon purun myötä se muutti Teoston alivuokralaiseksi Kamppiin Urho Kekkosen kadulle keväällä 2014. Muutto nykyiseen osoitteeseen Pitkänsillanranta 3B:hen tapahtui kesällä 2020.

Kirjaston kokoelmiin hankitaan keskeinen tekijänoikeusalan kotimainen ja kansainvälinen kirjallisuus. Kirjastopalvelut ovat kaikkien käytettävissä. Kirjastosta kaukolainataan muihin kirjastoihin ilman veloitusta.

Tekijänoikeuden erikoiskirjasto tarjoaa kirjastopalveluja ja tiedonhakupalveluja. Kuukausittain ilmestyvän uutuusluettelon ja/tai viikottain ilmestyvän mediaseurantakoosteen voi tilata sähköpostitse ja etusivun yhteydenottolomakkeen kautta.

Finnan lisäksi käytössä on myös kirjastojärjestelmän Mikromarc-versio.


Yhteystiedot

Tekijänoikeuden erikoiskirjasto
Pitkänsillanranta 3B
00530 HELSINKI 

"Yliopiston kirjastossa tähän on neljänkymmenen ihmisen varausjono. Täällä mä sain sen uusiakin koska ei ollut jonoa"

”Erinomaista palvelua jälleen tekijänoikeuden tietokeskuksen kirjasto. Tieto uutuuksista tulee meiliin, kirjan voi varata helposti ja noutaa nopeasti.”